Succesvol jongerenevent ‘Chillen met friet’

Woensdag 21 november organiseerden we een event voor jongeren, samen met het Udense jongerenwerk Stichting Compass in het jongeren-inloopcentrum MC Uden. Een honderdtal jongeren deed mee. Naast chillen met friet en een frisje was er alle ruimte voor activiteiten, zoals muziek, ontspanning, sport en experimenten. Ook werd er op een interactieve manier informatie gedeeld over thema’s zoals omgaan met geld, weerbaarheid en gezond eten. Bovendien waren er mogelijkheden om met een coach of hulpverlener van gedachten te wisselen.

Het event kwam voort uit ons streven om elk jaar een maatschappelijk onderwerp centraal te stellen, aan de hand waarvan we kunnen laten zien wat de werkwijze is van de Udense Uitdaging. Dit jaar kozen we daarvoor ‘jongeren in kwetsbare situaties’. Samen met MC Uden organiseerden we een fijn event met het doel te verbinden en ontmoeten, vanuit de gedachte dat een simpele ontmoeting soms een groot verschil kan maken.

Tijdens het event konden de jongeren op een laagdrempelige manier kennismaken met het jongerencentrum. Ze konden skaten, voetballen, gamen, klimmen, meedoen aan de weerbaarheidstraining Rots & Water of de zogeheten Budgetquiz van de gemeente. Daarnaast zijn er moodboards gemaakt, geluksmomenten opgeschreven, gelukskoekjes geproefd (en de spreuken/wensen die erin zaten met elkaar gedeeld) en er was een make-up ruimte. Vooral de frietkraam was een spektakel: iedereen kreeg heerlijke verse friet, een snack en een blikje fris. Maar er werd gedurende de avond ook volop fruit aangeboden (alles was op aan het einde van de avond!).

Het event werd mede mogelijk gemaakt door maatschappelijk betrokken ondernemers én vrijwilligers. Onder de jongeren waren ook veel nieuwe gezichten, aldus de medewerkers van het MC. Gezien de goede sfeer en de enthousiaste reacties van de deelnemende jongeren, lijkt ons doel om jongeren te verbinden gelukt.

Scroll naar boven

Belangrijk bericht!

In februari gaat de Udense Uitdaging stoppen

Voor de afronding van lopende zaken wordt onze mailbox tot 15 maart incidenteel gelezen.