Udense Uitdaging steunt kunstproject van Buurttuin Bitswijk.

De ondernemers van de Udense Uitdaging realiseren grote en kleine projecten, die bijdragen aan de leefbaarheid in Uden. Dat doet ze door materialen, menskracht en middelen bij elkaar te brengen en op deze manier Uden leuker te maken. Melanie Reekers, manager van de Udense Uitdaging, keek een dagje mee in basisschool Het Speleon, bij één van de projecten die de Udense Uitdaging ondersteunt.

Buurttuin Bitswijk organiseerde in januari en februari 2016 een vogelhuisjesproject voor leerlingen van groep 7 en 8 van het Speleon. In twee workshops bouwen en beschilderen leerlingen vogelhuisjes met hout en verf dat is geregeld door de ondernemers van de Udense Uitdaging. “Voor veel leerlingen is het de eerste keer dat ze een spijker en hamer in de handen houden”, vertrouwt Gerard van der Pas van de buurttuin Bitswijk Melanie toe. “En dus gaat het wel eens mis: een tik op de vingers in plaats van op de spijker”.

In de centrale hal van de school staan op de kast de kleurrijke vogelhuisjes die tot nu toe zijn gemaakt. Rowin Visser, leerling van het Speleon, vertelt meer over het project en laat het vogelhuisje zien dat hij heeft gemaakt. “Het was best wel een klus”, vertelt hij. Ook al waren er al gaatjes voorgeboord, de leerlingen moesten zelf de laatste onderdelen inpassen en dat viel niet mee. Gelukkig had Rowin al wat ervaring opgedaan met houtbewerking voor hij aan dit project begon. Met zijn vader heeft hij al eens een vogelhuisje gebouwd en dat ging hem gemakkelijk af. Dat verklaart waarom zijn huisje er ook zo mooi uitziet. Gerard vertelt over de plannen van de buurttuin om een boom te timmeren waarin de vogelhuisjes worden opgehangen: “Als dat klaar is, zal er zeker een feestje georganiseerd worden voor alle betrokken vrijwilligers, de leerlingen en hun ouders en natuurlijk zijn de ondernemers van De Uitdaging dan ook van harte welkom.”

Heb jij een project waarbij de Udense Uitdaging kan ondersteunen? Ga dan naar www.udenseuitdaging.nl.

Scroll naar boven

Belangrijk bericht!

In februari gaat de Udense Uitdaging stoppen

Voor de afronding van lopende zaken wordt onze mailbox tot 15 maart incidenteel gelezen.